Nieuws

Ongeveer 250 belangstellenden wisten op vrijdagavond 22 oktober hun weg naar de Sint Petruskerk in Gulpen te vinden. Om stil te staan, te herdenken, vooruit te blikken en hun hart weer open te stellen na deze hectische en heftige coronaperiode. Het Kempisch Kamerkoor bracht het requiem van John Rutter ten gehore. En samen met Mannenzangvereniging St. Caecilia zorgden zij voor een prachtige muzikale invulling van het programma. Met gedichten die verstillen, persoonlijke verhalen van slachtoffers, en treffende woorden van verschillende sprekers wist de organisatie de juiste snaar bij alle aanwezigen te raken.

Ook burgemeester Ramaekers richtte zich tot het publiek: “Wat ben ik blij dat u er bent, en dat ik u hier zie. Ik heb lang uitgekeken naar dit moment. Verlies en afscheid. Het kwam voor velen van ons heel dichtbij. Dat was eng, en dat is het nog steeds. Want opeens konden we het leed dat dit met zich meebracht (en brengt) niet verwerken zoals we dat gebruikelijk doen. Waar de een de draad weer snel en vol goede moed oppakt, heeft de ander misschien meer tijd nodig. En die tijd is er. Wees niet bang om die te nemen. Vanavond creëren we besef, en ruimte. Voor het zetten van de volgende stap.”

De avond was een initiatief van Bach Comité Gulpen en ritueelbegeleider Renate Rothbauer. Daarbij sloeg een aantal vrijwilligers op hartverwarmende wijze de handen ineen om de avond tot een succes te maken.
Klik hier om de foto’s van deze avond te bekijken.

In verband met de coronaregels die vanaf 25 september gelden willen wij graag de volgende informatie verspreiden.
De herdenking van 22 okt. a.s. kan wat corona betreft vergeleken worden met een theatervoorstelling. Het is dus geen kerkdienst. Dat betekent dat we bij de toegang een controle uitvoeren:

  • bent u gevaccineerd?
  • of bent u van corona genezen?
  • of bent u de laatste 24 uur getest(uitslag negatief)?

Zo ja, dan kunt u de uitvoering bijwonen. U kunt bij binnenkomst uw corona check app laten zien of een geprint exemplaar (CoronaCheck.nl). Tevens dient u een identiteitsbewijs bij u te hebben. Met deze wijze van handelen menen wij voor iedereen een veilige(corona) omgeving te creëren.

De gratis kaarten zijn vanaf woensdag 8 september verkrijgbaar!
+ Link naar krantenartikel

De gratis kaarten zijn vanaf woensdag 8 september verkrijgbaar!