Het Kempisch Kamerkoor

In 1981 is Het Kempisch Kamerkoor (Reusel, Noord-Brabant) opgericht door Tejo Wouters en sinds 2006 staat het onder leiding van zijn broer Cees Wouters. Het koor bestaat uit 26 vaste zangers. Afhankelijk van een uit te voeren werk wordt de koorbezetting aangevuld met projectzangers.

Het Kempisch Kamerkoor blijft zich ontwikkelen en heeft in de loop van de jaren een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Koorwerken uit de Middeleeuwen, Renaissance, Barok en Romantiek, maar ook van 20-eeuwse componisten zijn uitgevoerd in de Kempen en in het buitenland. Het koor heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen in het culturele leven in de Kempen.

De kracht van Het Kempisch Kamerkoor is een juiste balans tussen zeer hoge kwaliteit en plezier. Een zo hoog mogelijk muzikaal niveau is waar alle leden met veel toewijding naartoe werken. Onze grote muzikale samenhang wordt bereikt door een continue koorbezetting en heldere repetitieschema’s in combinatie met moderne hulpmiddelen om thuis de muziek in te studeren. Gezelligheid, sociale samenhang en een goede sfeer zijn daarbij onmisbare voorwaarden om tot kwalitatief volwaardige uitvoeringen te komen. Dit alles draagt eraan bij dat nieuwe en jonge zangtalenten zich al snel thuis voelen bij Het Kempisch Kamerkoor.

Het Kempisch Kamerkoor voert jaarlijk in Eersel op Goede Vrijdag de Johannes Passion uit. En in 2019 voor de eerste keer in Gulpen. De Johannes Passion wordt begeleid door Barokorkest La Sorpresa. Bewust wordt gezocht naar de authentieke klank om de beleving zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering te brengen. Iets waar alle meewerkende musici met hart en ziel naar toe werken om het u met alle passie te laten ervaren. Bent u een liefhebber of voor de eerste keer? Op 22 maart 2024 wordt deze voor de derde keer in Gulpen uitgevoerd. Een perfecte gelegenheid om de Passie van Bach in het Heuvelland te kunnen bezoeken en een mooie start van de paastijd. U kunt Het Kempisch Kamerkoor ook volgen op Facebook.

Voor meer informatie zie: www.kempischkamerkoor.nl