Tijdens deze muzikale reis op ZONDAGMIDDAG 24 SEPTEMBER 2023 zal je het enigma van Johannes Sebastian Bach als inspiratie voor de muziek van de 20e-eeuwse Paul Hindemith en Max Reger ontdekken. Wat verbindt deze werken met Bachs werken die 200 jaar eerder geschreven werden? Wat zorgt ervoor dat deze componisten zo dicht en tegelijkertijd zo ver van elkaar staan? En hoe maakt de verbinding met Bach hun muziek toegankelijker dan eerst gedacht?

De korte intermezzo’s van metaforen die het dagelijkse leven voortzetten zetten de componisten hun hypotheses op basis van hun verschillen in de verf. Dit programma neemt het publiek mee doorheen het verhaal en wijst zo uw richting naar een nieuw perspectief.

Deze muzikale reis onthult het raadsel van Johann Sebastian Bach als inspiratie voor de 20e-eeuwse componisten Paul Hindemith en Max Reger. Wat verbindt hun werk met de composities van Bach die 200 jaar eerder zijn geschreven? Hoe komt het dat hun muziek zo op elkaar lijkt en toch zo verschillend is? En hoe kunnen we de connectie met Bach gebruiken om hun muziek toegankelijker te maken? Door de muziek te begeleiden met korte metaforische verhalen die een weerspiegeling zijn van het dagelijks leven, waarbij de overeenkomsten tussen de componisten en de verschillende benaderingen worden benadrukt, betrekt dit programma het publiek waardoor ze hun oren kunnen openen en de muziek in een nieuw licht kunnen bekijken.

Cello Suite No.6, BWV1012 – JS Bach
Solo Sonata Op.25 No.1 – P. Hindemith
Suite No.1 in G mineur voor altviool solo, Op.131d – M. Reger

Reserveren via john.eijssen@cellebroederskapel.nl

Lees meer over Kaat Schraepen

Bach vioolconcert

Datum: zondag 24 september

Locatie: Cellebroedersstaat 4
6211PK Maastricht
(Ingang via de monumentale poort Brusselsestraat 58)

Aanvang 15.00 uur
Einde circa 16.15 uur

Entree € 15,00

Reserveren via john.eijssen@cellebroederskapel.nl